Парите на Aliexpress не дојдоа по спорот. Поврати од Aliexpress за победениот спор.

 1. Каде парите се враќаат од Aliexpress
 2. Платени од мобилен преку Qiwi
 3. Плативме во готовина преку Yandex
 4. Платени во готовина во салонот
 5. Што да направите ако парите се испратат и банковната картичка не е валидна
 6. Колку долго се враќаат парите
 7. Дали е можно да се следи процесот на наплата
 8. Парите од Aliexpress не дојдоа
 9. Во заклучок

Во коментарите на hvastik.com често поставувајте прашање за следната содржина:

Добив неисправни предмети. Го отворив спорот, продавачот го одобри. И парите не дојдоа. Што да правам

Прашањето може да има различни варијации, но суштината е иста - парите треба да се вратат, но тие не се. Да се ​​обидеме да го дознаеме.

Каде парите се враќаат од Aliexpress

Сакам да ве потсетам дека парите секогаш се враќаат на ист начин како што сте платиле за вашата нарачка. Тоа е, ако сте платиле од картичката, тогаш парите ќе се вратат на картичката. Ако сте платиле Webmoney, тогаш на Webmoney. Ако направите исплата со помош на мобилен телефон, парите ќе му бидат вратени. Но, постојат нијанси.

Платени од мобилен преку Qiwi

На пример, ако сте платиле нарачка користејќи мобилен телефон преку Qiwi, тогаш парите нема да бидат вратени на вашиот телефон во паричник Qiwi. Дури и ако не го започнавте конкретно овој паричник. Паричникот се креира автоматски кога плаќате, неговиот број е телефонскиот број од кој сте платиле. За да пристапите до овој паричник, треба да отидете на веб-страницата Qiwi, внесете го вашиот мобилен број и кликнете "Ја заборавивте вашата лозинка". Лозинката ќе дојде во СМС-пораката и може да внесете паричник.

Плативме во готовина преку Yandex

Сега нарачката може да се плати во готовина преку Yandex Money. Наплатата за таквите плаќања, исто така, спаѓаат во паричникот. Овој пат во паричникот Yandex Money. Се надевам дека ќе разберете дека никој нема да ви донесе пари за враќање на средствата.

Платени во готовина во салонот

Ако сте платиле за нарачка во готовина во канцелариите на комуникациските салони, парите ќе бидат вратени на сметката на мобилниот телефон што е наведен кога ќе ја нарачате нарачката за Aliexpress.

Што да направите ако парите се испратат и банковната картичка не е валидна

Времето за испорака со Aliexpress може да биде доста долго. Спорот, исто така, може да потрае многу време. Затоа, ситуацијата кога парите од Aliexpress се испраќаат до истечена картичка не е ретка.

Како по правило, банкарска картичка е врзана за картичка. Враќањето оди во банка. Ако картичката до која пристигнале уплатата е истечена, може да се случи следново:

 • Парите ќе одат на посебна сметка и ќе очекуваат рачна дистрибуција. Тоа е, јавете се на банката, објаснете ја ситуацијата, и парите ќе бидат пронајдени. Вие ќе бидете припишани на новата картичка.
 • Во некои банки, ако сопственикот на истечената картичка остане банкарски клиент и картичката е повторно издадена, сè се случува автоматски. Јавете се во банката и прашајте кои активности се потребни од вас.

Со еден збор, ако картичката е истечена, тогаш треба да ја повикате организацијата што ја издала картичката и да прашате што да направите во вашата ситуација.

И обидете се да не платите со картичка која има рок на траење помалку од шест месеци.

Колку долго се враќаат парите

. Парите се враќаат во рок од 10 дена по затворањето на налогот. Обично многу побрзо. Но, не секогаш на банката или на платниот систем кредити овие пари веднаш. Во минатото, многу клиенти се пожалија дека враќањата на Qiwi биле одложени за неколку недели. Неодамна таквите проблеми не се слушнаа.

Според нашето искуство, парите се враќаат на Webmoney речиси веднаш откако ќе се појави распоредот за надомест. Тоа е многу брзо. Кога вршите плаќања на картичката, ако на рубљачка картичка, тогаш 1-2 деловни банкарски дена, повторно по појавувањето на распоредот за наплата.

Дали е можно да се следи процесот на наплата

Да Оди до вашата нарачка на Aliexpress. Кликнете на табулаторот Финансиски информации, на дното ќе има колона за наплата.

Ако плаќањето ви се случува, ќе видите таков распоред.

Само го прикажува процесот на плаќање по датуми.

ВНИМАНИЕ!

Пред да кажеме дека го добив спорот, а парите никогаш не дојдоа, задолжително го пронајдете и проверете овој распоред. Ако нема графика, тогаш никој не ти испрати пари, а спорот, најверојатно, не победи. Ако датумот наведен во пасусот Refund не е завршен, тогаш треба да почекате.

Парите од Aliexpress не дојдоа

Само ако има распоред за реконструкција и поминале повеќе од 10 дена од последниот датум што е наведен во Повратот , а во изјавата на вашата картичка (или на сметка на мобилен телефон, паричникот на платниот систем) нема пари, тогаш може да се каже дека ја имате ситуацијата во насловот на овој член. Пред да излезете на коментарите на hvastik.com или да се плашите на форумите како продавачот ве измами, проверете ја достапноста на распоредот, датумот и погледнете ги парите во изјавата.

Ако постои распоред, датумите се одамна исчезнати, а изјавата е празна. Прво на сите, пишете во поддршка на Aliexpress. Според најновите критики, не е лошо да се претвори во поддршка на Alipay (сите исплати на Aliexpress минуваат низ нив). И прашај каде се твоите пари. Ако потврдите дека парите одамна ги нема, тогаш ќе треба да стапите во контакт со банката или со поддршка на платниот систем.

Во заклучок

Како заклучок, уште еднаш потенцирам дека во споровите што ги добиваат парите не се враќаат од продавачот, туку од Aliexpress. Ако кинескиот продавач и доларот може да се обеси, тогаш Aliexpress ја расипа репутацијата на заблуда дека нема никаква смисла. Затоа, ако сте добиле спор, тогаш парите сигурно ќе ви бидат вратени. Нема што да се грижиш. Но, тоа не значи дека треба да дозволите сè да го преземе својот тек. Особено во неплатени картички. Мобилно плаќање, пари - овие ситуации се следат особено внимателно.

Бидете сигурни да ја прочитате нашата статија за Спроведување на спор на Aliexpress . Оддел за референдум.