Тоалет за мачки. | Интернет продавница за домашни миленици Пет Supplies.com

Легло за мачки беше измислено во 50-тите години Легло за мачки беше измислено во 50-тите години. Овој едноставен изум стана средство за контрола врз слободо lубивите миленици и желбата да се врзува мачката уште повеќе во куќата.

Луѓето кои ја ценат домашната удобност и се загрижени за чистотата на просторијата, но не можат да живеат без домашни миленици, претпочитаат да започнат со мачки, многу чисти животни што можат да го користат тоалетот.

Прекрасните меки суштества се многу скрупулозни во однос на личната хигиена. Ова се манифестира уште од првите денови на животот. Мачките-мајки ги лижат своите стомаци и пределот под опашката на новороденчињата, а со тоа помагаат да се испразнат цревата на бебињата, јадејќи го тоа што прави маче. Кога децата растат, тие полудуваат од легло за да можат да работат нивните тоалети. Следниот чекор е да ја имитирате мама, мачиња ја гледаат и почнуваат да одат во тоалетот каде што оди мачката.

На улица, мачките копаат дупка во песокот или почвата за работа со тоалети, а потоа посипете ја на врвот На улица, мачките копаат дупка во песокот или почвата за работа со тоалети, а потоа посипете ја на врвот. Постои верзија дека ова е направено со цел да се скрие мирисот од непријателите - предатори и други мачки. Легло за мачки има слична функција, имитирајќи ги природните вештини на мачките. Сепак, постои една мала непријатност, мачките во дивината не користат едно место за нивните потреби двапати, што е проектирано на тоалетот дома. Доста често, миленичињата претпочитаат да користат филер за тоалети еднаш, со што се бара негова непосредна замена со свежа. Понекогаш мачките користат филер два или три пати. Ако филер не се замени, миленичињата можат да го изразат својот протест во форма на оставање „изненадувања“ на други места. Никогаш не треба да користите дезодоранси или друг мирис на места каде има мачки тоалет. Ова може да го исплаши вашето домашно милениче долго и сериозно од локацијата на послужавникот со филер, па дури и од самите предмети.

Какви работи сакаат мачките? Идеално место за работа со тоалет е песок и олабавена земја. Затоа, тактилните сензации се многу важни за мачките. Ако филер се чувствува како домашно милениче, ова е идеално за полнење на фиоката.

Какви работи сакаат сопствениците на мачки Какви работи сакаат сопствениците на мачки? Сопствениците на миленичиња-слободоубиви имаат свои преференци во однос на полнилките за легло за мачки. Фактот дека тие најчесто се совпаѓаат со желбите на мачките е добар. Пополнувачите треба многу добро да апсорбираат отпад, да го неутрализираат мирисот. Вреди да се обрне внимание на фактот дека маче ќе се навикне на каков вид на филер, таков филер најверојатно ќе треба да се купи во иднина.

Многу е важно да изберете удобен тоалет за вашето домашно милениче. Онлајн продавницата за миленичиња претставува широк асортиман на легло од мачки , различна форма и со различна висина на страни. Сега се произведуваат и затворени тоалети со филтер, кои спречуваат ширење на непријатни мириси и ви овозможуваат да ја одржувате просторијата чиста, спречувајќи го ширењето на филер.

Мачка може да одбие да го користи тоалетот од неколку причини:   - незадоволни од локацијата на послужавникот;   - не ми се допаѓа филер;   - фиоката не е добро измиена;   - фиоката е премногу темелно измиена, зачуван е мирисот на чистачот;   - друга мачка веќе го користела тоалетот;   - здравствени проблеми Мачка може да одбие да го користи тоалетот од неколку причини:
- незадоволни од локацијата на послужавникот;
- не ми се допаѓа филер;
- фиоката не е добро измиена;
- фиоката е премногу темелно измиена, зачуван е мирисот на чистачот;
- друга мачка веќе го користела тоалетот;
- здравствени проблеми.

Секое домашно милениче има свои преференци во однос на легло од мачки. Со цел да научите маче во тоалетот, можете да инсталирате две ленти со различни пломби, а детето ќе избере кој повеќе го сака со допир и мирис. Ако има две мачки во куќата, секоја мора да има своја лична лента, бидејќи овие миленици не толерираат јавни тоалети.

Изборот на легло за мачки е сериозна и одговорна работа. За некои сопственици на овие крзнени миленичиња главниот проблем е цената, за други - недостаток на мирис, за третиот - хигиена. Во секој случај, изборот останува за домашно милениче.

Постојат неколку видови спојници: гранулирано дрво и минерали, апсорбираат и тропаат, како и полнила кои неодамна се појавија на пазарот за миленичиња во Украина - силика гел. Секој филер има свои предности и недостатоци. Главниот недостаток на грутските полнила е дека кога мачката излегува од плакарот, на нејзините шепи остануваат мали честички, кои ги лаже животното, што може да доведе до здравствени проблеми. За да се избегнат ваквите проблеми, дозволете ги полничите на силика гел.

Поради нивните високи хигиенски карактеристики, ѓубрето од мачки од силика сили прави добра работа со постојан непријатен мирис Поради нивните високи хигиенски карактеристики, ѓубрето од мачки од силика сили прави добра работа со постојан непријатен мирис. Поради уникатната структура на материјалот, филер не формира грутки и мали честички кои можат да се лепат на шепите на домашно милениче. Силика гел брзо ја апсорбира влагата, така што послужавникот останува сув и непријатниот мирис не се шири во затворено. Силичниот гел е нетоксичен материјал и се отстранува како обичен ѓубре.

Силик гел, покрај своите високи хигиенски својства, носи естетска убавина.

Малите транспарентни гранули од силика гел изгледаат како парчиња стакло, кои по својот изглед потсетуваат на чистота и свежина.

Силови хигиенски полнила за легло за мачки :
- Силикат; Силови хигиенски полнила за легло за мачки   :   - Силикат;   - Свежи кристали на чекор;   - г
- Свежи кристали на чекор;
- г. Клиан (г-дин Клин);
- Трикси свеж и лесен гранулат;
- Трикси свежи и лесни бисери;
- Магични бисери;
- EtiCAT (EtiCET);
- Силикат мешавина

- Силит сет 14 дена.


Пополнувачите имаат уникатна апсорпција. По употребата, полнилата не се претвораат во вискозна маса и не се лепат на шепите на мачката. Еден пакет трае од две недели до еден месец.

Абсорбента легло од мачки за легло за мачки целосно апсорбира течни екскрети и не создава остатоци, мали честички и грутки кои можат да предизвикаат развој на бактерии Абсорбента легло од мачки за легло за мачки целосно апсорбира течни екскрети и не создава остатоци, мали честички и грутки кои можат да предизвикаат развој на бактерии. Шепи за миленичиња остануваат суви и чисти. Силичниот гел совршено апсорбира мирис. Друг важен својство на овој пополнувач на силика гел е отсуството на какви било алергиски реакции кај животно.

Повеќето сопственици на мачки неодамна претпочитаат полнила за силика гел. Прилично скап производ на прв поглед се исплатува на штета на ефикасноста - многу пакети се дизајнирани да се користат во текот на целиот месец.

Какви работи сакаат мачките?
Какви работи сакаат сопствениците на мачки?