Враќање на Windows на лаптоп asus. Како да закрепнете Windows оперативен систем на Asus лаптоп. Како да направите обновување на Asus во лаптоп до фабрички поставки

 1. Диск Windows ()
 2. Кога да ги вратите фабричките поставки на лаптопот нема да работи
 3. Asus лаптоп фабрички поставки
 4. Подесувања за фабрички принтери на HP
 5. Фабрика Acer лаптоп тинктури
 6. Samsung подесување на фабрички поставки
 7. Ресетирање на Toshiba во фабрички поставки

Честитки до вас, читатели.

Често, корисниците на лаптоп наидуваат на проблем кога оперативниот систем не успее. И ако претходно уредот бил "вратен во живот" само со помош на инсталирај ги прозорците , сега постојат неколку опции одеднаш. Првиот е да го користите вграденото решение кое се наоѓа на инсталациониот диск. Втората е реставрацијата на лаптопот на системот Asus - функцијата ќе ја ресетира опремата на фабрички поставки. Се разбира, таквите методи не се само на горенаведените уреди. Денес ќе зборувам за нив и за стандардот.

Се појавува порака во која се наведува дека обновувањето на вашиот систем ќе резултира со губење на сите податоци и поставки. По прифаќањето на системот за обновување на процесот ќе започне иницијализација. Во зависност од моделот на вашиот лаптоп, нашата опрема не може да биде опремена со дел за обновување. Во овој случај, можете да ја користите сервисната табличка што треба да ја добиете при купувањето на вашата опрема со цел да ја вратите функционалноста на вашиот компјутер. Процесот на враќање на системот со користење на диск е како што следува.

Го стартуваме лаптопот и веднаш вметнуваме сервисен диск во уредот - ако немаме време пред да се обидеме да го подигнеме системот, ќе мораме да го рестартираме компјутерот. Откако ќе ја преземете конзолата за обновување, кликнете "Следно", а потоа соодветната опција за обновување, кликнете "Напред" и конечно "Заврши".

На сите лаптопи од Asus компании обезбедува алатка за враќање на опремата за работа. Таа се наоѓа на хард дискот и трае околу 20-30 GB. Во овој дел е скриен. Не може само да се отстрани, но постојат алатки што му овозможуваат да се збогува. Но сепак прозорци обновување 7 на фабричките поставки е подобро да не се допира.

Веднаш вреди да се напомене дека оваа одлука го става лаптопот во државата во која е купена во продавницата. И бидејќи со системски диск сите лични податоци и програми ќе бидат избришани. Ако имате важни документи на вашата работна површина или во папката " Мои документи ", најдобро е да ги зачувате на друга локација.

Оваа апликација е погодна затоа што не ги отстранува претходно инсталираните драјвери, и затоа нема да има потреба да се троши време за оваа постапка повторно.

Вреди да се запамети дека ова решение е совршено ако компјутерот не ја гледа сликата на инсталациониот диск.

Бидете сигурни дека треба да го стартувате уредот мора да биде поврзан со постојано напојување.

За да започнете обновување од партицијата за обновување, треба да извршите неколку дејства:

Не се грижи повторно - само оставете го лаптопот за некое време. Главната работа - почекајте десктопот. Процесот на различни уреди е одложен од половина час до еден и пол.


Процесот на различни уреди е одложен од половина час до еден и пол

Внесувањето на сите податоци е потребно само при изборот на корисничко име.


Внесувањето на сите податоци е потребно само при изборот на корисничко име

По постапката, можете да започнете да го персонализирате уредот, бидејќи сега ќе биде ист како што сте го купиле во продавницата.

Диск Windows ()

Друга често корисна алатка е System Restore, која се нуди при инсталацијата Диск на Windows 8 или други најновите верзии . Најдобро е да го направите со флеш диск. Главната работа е однапред да се подготви соодветна пренослива меморија. За да го направите ова, потребна ви е слика на системот што моментално е инсталиран на компјутерот, и специјална програма . Да речеме WinToFlash е совршен за ова. Едноставно вметнете го уредот, стартувајте ја апликацијата и, користејќи ги инструкциите, креирајте ја саканата ставка.

За да се вратиме изведуваме неколку движења:


Па, како и обично, постојат неколку начини да се врати системот на работа. Сепак, некои од нив се однесуваат на вградените функции.

Вреди да се напомене дека вториот не може да се најде секогаш. На пример, производителот одлучи на овој начин да заштеди простор. Покрај тоа, по преземањето, системот може повторно да се инсталира, што често доведува до губење на фабрички алатки.

Се надевам дека статијата ви помогна да го решите проблемот.

Можеби ќе биде потребно да ги вратите фабричките поставувања на лаптопот во многу ситуации, од кои најчести се сите непушачки Windows што се меша со операцијата, или системот е затнат. непотребни програми и компоненти, со што лаптопот забавува, плус понекогаш го решава проблемот на "Windows locked" - релативно брзо и едноставно.

Во оваа статија детално ќе разгледаме како се враќаат фабричките поставки на лаптоп, како тоа обично се случува и кога не може да работи.

Кога да ги вратите фабричките поставки на лаптопот нема да работи

Најчестата ситуација во која реставрацијата на лаптопот до фабричките поставки не може да работи - ако таа повторно инсталира Windows. Како што напишав во статијата "", многу корисници, откако си купија пренослив компјутер , отстранете го оперативниот систем Windows 7 или Windows 8 и инсталирајте го Windows 7 Ultimate себе, истовремено отстранувајќи ја скриената партиција за обновување на хард дискот на лаптопот. Овој скриен дел и ги содржи сите потребни податоци со цел да ги вратите фабричките поставки на лаптопот.

Треба да се напомене дека кога ќе се јавите како "поправка на компјутер" и волшебникот повторно инсталира Windows, во 90% од случаите се случува истото - партицијата за обновување е избришана, што е поврзано со недостаток на професионализам, неподготвеност за работа или лично убедување на волшебникот дека пиратскиот изглед на Windows 7 е Па, и вградената партиција за обновување, која му овозможува на клиентот да не контактира со компјутерска помош, не е потребна.

Така, ако нешто од ова е направено, тогаш има неколку опции - побарајте диск за обновување или слика на делот за обновување на лаптоп на мрежата (се наоѓа на торенти, особено на rutracker) или да се чисти Инсталација на Windows на лаптопот. Покрај тоа, голем број производители нудат да купат диск за обновување на официјалните сајтови.

Во други случаи, сосема е лесно да се врати лаптопот на фабрички поставки, иако потребните активности за ова се малку поинакви, во зависност од брендот на лаптопот. Веднаш кажете што ќе се случи при враќање на фабричките поставки:

 1. Сите кориснички податоци ќе бидат избришани (во некои случаи - само од "Drive C", сè ќе остане на уредот D како и порано).
 2. Системската партиција ќе биде форматирана и автоматски ќе се инсталира повторно од Windows. Внесете го клучот не е потребно.
 3. Како по правило, по првата започнете прозорци Ќе започне автоматска инсталација на сите системски (и не толку) програми и двигатели кои претходно беа инсталирани од производителот на лаптоп.

Така, ако го извршите процесот на наплата од почеток до крај, во програмскиот дел ќе добиете лаптоп во државата во која сте ја купиле во продавницата. Вреди да се напомене дека ова нема да го реши хардверот и некои други проблеми: на пример, ако лаптопот се исклучил за време на игрите поради прегревање, тогаш најверојатно ќе продолжи да го прави тоа.

Asus лаптоп фабрички поставки


Со цел да се обноват фабричките поставувања на Asus лаптопите, компјутерите на овој бренд имаат удобен, брз и едноставен алат за обновување. Еве го чекор по чекор инструкции за неговата употреба:

 1. Исклучи брзо подигање (Boot Booster) во BIOS-от - оваа функција го забрзува багажникот на компјутерот и стандардно е овозможена во Asus лаптопите. За да го направите ова, вклучете го вашиот лаптоп и веднаш по започнувањето на преземањето, притиснете F2, како резултат на што ќе треба да влезете Поставувања на BIOS-от каде што оваа функција е оневозможена. Користете ги стрелките за да отидете на табулаторот "Boot", изберете "Booster Booster", притиснете Enter и изберете "Disabled". Одете до последното јазиче, одберете "Save changes and exit" (зачувајте ги поставките и излезот). Лаптопот автоматски ќе се рестартира. Исклучи го после тоа.
 2. За да го вратите лаптопот Asus на фабричките поставки, вклучете го и притиснете го копчето F9, ќе треба да го видите екранот за подигнување.
 3. Програмата за обновување ќе ги подготви потребните датотеки за операцијата, по што ќе бидете прашани дали навистина сакате да го направите. Сите ваши податоци ќе бидат избришани.
 4. После тоа, процесот на поправање и повторно инсталирање на Windows се случува автоматски, без интервенција на корисникот.
 5. За време на процесот на наплата, компјутерот ќе се рестартира неколку пати.

Подесувања за фабрички принтери на HP


За да ги вратите фабричките поставки на вашиот HP лаптоп, исклучете го и исклучете ги сите флеш меморија од него, извадете ги мемориските картички и слично.

 1. Вклучете го лаптопот и притиснете го копчето F11 додека не се појави HP Recovery Manager. (Исто така можете да ја стартувате оваа алатка во Windows преку наоѓање на листата на инсталирани програми).
 2. Изберете System Recovery.
 3. Ќе ви биде побарано да ги зачувате потребните податоци, можете да го направите.
 4. По ова, процесот на враќање на фабричките поставки ќе оди во автоматски режим, компјутерот може да се рестартира неколку пати.

По завршувањето на програмата за наплата, ќе добиете лаптоп HP со инсталиран Windows, сите драјвери и брендирани програми HP

Фабрика Acer лаптоп тинктури


За да ги вратите фабричките поставки на Acer лаптопите, исклучете го компјутерот. Потоа вклучете го повторно со држење Alt и притискање на копчето F10 околу еднаш на секои половина секунда. Системот ќе побара лозинка. Ако никогаш порано не сте направиле фабрика за враќање на овој лаптоп, тогаш стандардна лозинка - 000000 (шест нули). Изберете во ресетираното мени на фабричките поставки (Factory reset).

Покрај тоа, можете да ги вратите фабричките поставки во Acer лаптоп и од оперативниот систем Windows - најдете Acer програми Управување со eRecovery Management и користете го табот "Обнова" во оваа алатка.

Samsung подесување на фабрички поставки


За да го ресетирате лаптопот Samsung на фабричките поставки, стартувајте ја алатката Samsung Recovery Solution во Windows или ако таа е избришана или Windows не се вчита, притиснете го копчето F4 кога компјутерот се вклучува, алатката за обновување ќе почне Samsung лаптоп до фабрички поставки. Следете ги чекорите подолу:

 1. Изберете "Врати"
 2. Изберете "Целосно враќање"
 3. Изберете точка за враќање Компјутерски почетен статус (фабрички поставки)
 4. Кога ќе биде побарано да го рестартирате компјутерот, одговорете "Да", по рестартирањето, следете ги сите системски инструкции.

Откако лаптопот е целосно вратен во фабричка состојба и ќе влезете во Windows, треба да извршите друго рестартирање за да ги активирате сите поставувања направени од програмата за обновување.

Ресетирање на Toshiba во фабрички поставки

За да ја стартувате фабриката за обновување на фабриката Toshiba лаптопи , исклучете го компјутерот, потоа:

 • Притиснете и држете го копчето 0 (нула) на тастатурата (не на нумеричката табла десно)
 • Вклучете го лаптопот
 • Отпуштете го копчето 0 кога компјутерот ќе почне да пишува.

После тоа, програмата за враќање на лаптопот до фабричките поставки ќе почне, следете ги неговите упатства.