Статьи

Како да дознаете дали вашиот iPhone е нов, користен или поправен?

 1. Како да дознаете дека iPhone е нов и не се користи?
 2. Како да разликувате нов и обновен iPhone?
 3. Како да се одреди "ракотворби" обнови iPhone
 4. Која е разликата помеѓу официјално обновениот iPhone
 5. Заклучоци

Здраво на сите! Поради мојот мал ентузијазам за производите на Apple, тие често ме прашуваат: "Значи, купивме iPhone, погледнете - дали сѐ е во ред со тоа?" Или "Зедов поевтино во онлајн продавницата на iPhone и имам некои сомнежи - нов тој или обновени? И можеби дури и еден корисник се лизна! Види, нели ?! ".

Се разбира, јас сум љубезен и сочувствителен човек - секогаш можам да го гледам и проверувам сам, не е тешко за мене. Друга работа е кога таквите прашања се поставуваат на интернет - како да се биде во овој случај? Точниот одговор е да напишете добра статија. И сега таа е подготвена! Чувајте инструкции како да дознаете и разберете кој iPhone сте го купиле (ви се случува да купите) - нови, користени или реновирани?

На почетокот, внимание, марш. Ајде да одиме :)

Како да дознаете дека iPhone е нов и не се користи?

Најлесен и најсигурен начин за користење на сајтот на Apple:

 1. Ќе ни треба сериски број. Освен тоа, ако само купувате уред, тогаш дури и не мора да го активирате - секогаш можете да го погледнете полето, или, посигурно, во фазата на активација, кликнете на иконата "i in a circle". Сепак, постојат други начини да се научи IMEI . Здраво на сите
 2. Одете на официјалната страница на Apple во делот "го проверува правото на услуга и поддршка" - тука е врската .
 3. Внесете го серискиот број и погледнете го резултатот.

Може да има многу опции, но ние сме само две заинтересирани да бидете сигурни дека iPhone е ново:

 1. Треба да го активирате iPhone - тоа значи дека уредот е нов и никој не го користел.
 2. Проценет Датум на истекување. Треба да заврши точно една година по првото активирање и активирање. Овде веќе ја разгледувате ситуацијата - ако продадат телефон под маската на новиот, но проценетиот датум на услугата завршува за неколку месеци - iPhone го користат барем вас.

Добивте какви било други неразбирливи пораки за вас? Дешифрирањето е во статија за резултатите од верификацијата на правото на услуга и поддршка .

Како да разликувате нов и обновен iPhone?

Во ова издание има една мала финта, целата поента е дека има официјално и неофицијално обновени iPhone-ајде да почнеме со последните.

Како да се одреди "ракотворби" обнови iPhone

Всушност, тие се исти употребувани уреди кои се собрани несфатливо, каде што не е јасно како. И тоа значи дека тие исто така може да се разликуваат - проверете со сериски број на веб-страницата на Apple. Ако гаранцијата помина, тогаш iPhone не е нов.

И сè ќе биде во ред, но многу продавачи, реализирани неофицијално (читај, во подрум работилници) го врати iPhone под маската на нови, да одат на сите видови на трикови и да се обиде да го збуни купувачот:

 1. Велат, ова е некој посебен телефон (Eurotest, кинески, американски, специјален) - така што тестот не функционира. Запомнете, проверката на сајтот на Apple секогаш треба да работи!
 2. Фалсификуван сериски број на кутијата - укажува на случаен IMEI, кој сè уште не е активиран. И уредот, всушност, има различен број.

Но најлошото е што занаетчиите можат да го сменат серискиот број директно во телефонот. Што да правам и како да ја дознаам вистината?

 • Проверете IMEI со командата * # 06 # + копче за повик. Повикувајќи го (како нормален повик) ќе го видите серискиот број - споредете го со оној прикажан на кутијата и во поставките.
 • Најмногу макотрпна, но најсигурна - поправка на firmware од iPhone преку iTunes . По оваа постапка, сите пречки во оперативниот систем ќе бидат изгубени, ако е така.

Па, тогаш ние дејствуваме "според шемата" - одете на страницата на Apple, проверете и извлечете заклучоци.

Која е разликата помеѓу официјално обновениот iPhone

Сите знаеме дека Apple навистина ги обновува и продава некои модели на iPhone со "како нов" префикс.

Сакате да дознаете повеќе за тоа што се овие уреди? Имам добар напис на оваа тема - да прочитате, има многу корисни работи .

Како да дознаете дека пред да го обновите уредот? Всушност, нема многу начини:

 1. Првиот и најважен е изгледот на кутијата (тоа ќе биде различно).
 2. На натписите на кутијата - до серискиот број ќе го видите РФБ.
 3. Цената ќе биде пониска од "нормалниот" модел.

Нема други разлики. Овие се исти уреди како и нови. Тие имаат целосна гаранција и исто така се проверуваат на сајтот на Apple. Тие не треба да се плашат.

Заклучоци

Значи, што е резултат?

 • Најдобар и сигурен начин да дознаете дека iPhone е нов е да го проверите на веб-сајтот на Apple. Во зависност од резултатите од тестот, ќе биде можно да се заклучи дали уредот е користен или не.
 • Понекогаш серискиот број може да биде фалсификуван со цел да се издаде неофицијално обновен iPhone за сосема нов уред. Затоа, ние го разгледуваме IMEI не само на кутијата, туку и во поставките на уредот (идеално, за да го обновите фирмверот преку iTunes - ако серискиот се промени на кој било начин, тогаш вистинските броеви ќе се вратат по оваа постапка).
 • Официјално обновен, iPhone е речиси ист како и обично. Разликата ќе биде само на сликата и на натписите на кутијата, цената.

Можеби овие се најважните точки од погоре.

Се надевам дека информацијата е корисна - ако им помогне на барем неколку луѓе (тоа ќе ве спаси од купување на "лош" gadget, уверувам и уверувам дека купениот iPhone е навистина нов), тогаш тоа ќе биде многу добро!

PS Во ваша моќ е да ги направите таквите луѓе повеќе - ставете "како", кликнете на копчињата за социјално вмрежување. Прави добро дело! :)

PSS Бидете сигурни да ги оставите во коментарите вашите прашања, забелешки, приказни, споделете лично искуство - секогаш чекајте! Пишувајте смело и не двоумете се! :)

Како да дознаете дека iPhone е нов и не се користи?
Како да разликувате нов и обновен iPhone?
Поради мојот мал ентузијазам за производите на Apple, тие често ме прашуваат: "Значи, купивме iPhone, погледнете - дали сѐ е во ред со тоа?
Или "Зедов поевтино во онлајн продавницата на iPhone и имам некои сомнежи - нов тој или обновени?
Види, нели ?
Друга работа е кога таквите прашања се поставуваат на интернет - како да се биде во овој случај?
Чувајте инструкции како да дознаете и разберете кој iPhone сте го купиле (ви се случува да купите) - нови, користени или реновирани?
Добивте какви било други неразбирливи пораки за вас?
Како да разликувате нов и обновен iPhone?
Што да правам и како да ја дознаам вистината?

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,