Статьи

Детска рачна табела за ракавици. Големината на детските белезници и ракавици - го прави вистинскиот избор.

 1. Големини на белезници и ракавици за деца, жени и мажи: маса
 2. Како да се одреди големината на белезници на маса?
 3. Како да се пресмета големината на плетените белезници?
 4. Како да се одреди големината на раката?
 5. Класични големини
 6. Дизајн со модерна големина за машки ракавици
 7. Големина на табелата за женски и детски ракавици
 8. Како да се одреди големината без мерења?
 9. Големина на табелата за медицински ракавици
 10. Како да се одреди големината на женските ракавици
 11. Големини на детски ракавици
 12. Табела со големини на ракавици
 13. Како да се измери дланката на вашата рака за големината на белезници и ракавици?
 14. Како да се одреди големината на белезници и ракавици на маса?
 15. Големина на белезници и ракавици за деца, мажи и жени: маса
 16. Големина шема за плетење детски, машки и женски ракавици и белезници
 17. Како да се пресмета големината на белезници или плетење ракавици?

Дали е време да се размислува за подготовка на детска зимска гардероба? Костим, јакна, топли панталони, шапка, џемпери, раглани и топли хулахопки ... Што е со неопходните додатоци за време на студената сезона, како белезници и ракавици? Ако сакате да ги плетете бебешки ракавици или белезници за вашето бебе себе си, тогаш ќе бидат потребни само нишки, игли за плетење и слободно време. Друга работа, ако треба да ги купите овие додатоци. Но, како да се одреди големината на детските ракавици? Впрочем, тоа е различно од. Особено ако не постои можност да ги пробате (како, на пример, при купување од онлајн продавница или нарачување на странски веб-сајтови).

Стандардни разлики

Веднаш треба да се забележи дека не постои единствен стандард за големината на детските ракавици. Значи, на територијата на постсоветските земји, големината на овие додатоци за деца се определува со обемот на дланката во сантиметри. Во овој случај, палецот не се брои.

Дали е време да се размислува за подготовка на детска зимска гардероба

Тоа е, ако ја измерите дланката на бебето и добивте вредност на мерната лента еднаква на, на пример, 10 сантиметри, тогаш соодветната големина на ракавиците ќе биде 10. Патем, на домашната табела со големини на детски ракавици оваа големина одговара на шест месеци.

Во однос на меѓународната скала на големини на деца, можете да ја дознаете големината на ракавиците како табелите, кои секогаш се достапни на веб-страниците на странските онлајн продавници и едноставно се фокусираат на возраста на бебето. Значи, за две или тригодишно дете, треба да купите ракавици од втората големина, за претшколче од четири или шест години - трето.


За погодност на потрошувачите, повеќето производители на додатоци на овие деца нудат димензионални маси. Со цел да не се помешаат во изборот, неопходно е да се запознаете со табелата, која нуди конкретен производител.

Методи за одредување на големината на белезници и ракавици.

На прагот на зимата, во некои области, првиот снег падна долго време. Ова значи дека е време да се загрее, тоа е, да се здобијат или плетеат ракавици, белезници. Сега повеќето луѓе нарачуваат нова облека на разни интернет-ресурси. Во оваа статија ќе помогнеме да се одреди големината на ракавиците.

Самата шема за мерење на рацете е многу едноставна. Неопходно е да се направат такви мерења:

 • Волуменот на четката од показалецот до малиот прст. Имајте на ум дека мерната лента треба да поминува строго по должината на коските.
 • Потоа, одреди го растојанието од почетокот на четката до врвот на средниот прст.
 • Измерете го растојанието од малиот прст до рачниот зглоб. Потоа, измерете ја должината на палецот.
 • Исто така, ќе ви треба растојание од почетокот на палецот до рачниот зглоб.

Најлесниот начин да го направите ова е на хартија. За да го направите ова, пренесете лист хартија А4 на тврда површина и ставете дланка на неа. Свртете ги контурите на зглобот. Прстите треба да се постават малку на страните.

Прстите треба да се постават малку на страните

Големини на белезници и ракавици за деца, жени и мажи: маса

Постои посебна табела со која можете да ја одредите големината на белезници и ракавици. За првпат, системот за проценка на оваа големина беше измислен во Франција. Големините одговараат на обемот на зглобовите во инчи. За да се одреди големината на масата, доволно е да се измери целосната дебелина на дланката во областа на коските, каде што започнуваат показалецот и малиот прст. Најдете во табелата резултирачките нумерички вредности и големината која одговара на неа.


Најдете во табелата резултирачките нумерички вредности и големината која одговара на неа

Како да се одреди големината на белезници на маса?

Постапката за одредување на големината на белезници:

 • Обем на дланка (мерење на најширокиот дел на коската)
 • Зглобен волумен
 • Должина на палма од зглоб до среден прст
 • Должината на раката од рачниот зглоб до почетокот на палецот
 • Должина на палецот од почеток до врвот

одредување на големината на белезници на маса

Како да се пресмета големината на плетените белезници?

Сè е сосема едноставно. Можете да ја одредите големината на параметрите на вашата рака. Ова ја зема предвид дебелината на предивото и дијаметарот на иглата. Колку е потежок плетот, толку повеќе предиво ви е потребно. Во исто време, моделите за плетење, како што се карики и плетенки, ја зголемуваат потрошувачката на волна за 30-40%.

Просечна плетење женски белезници бара 100-120 g предиво. Со цел да плетете бебеници, ви требаат 60-70 гр. Бројот на петелки за плетење може да се најде во табелата. Во овој случај, обично плетењето започнува со четка и се изведува во круг на 5 игли.

За плетење манжетната се користи плете "еластична". За да го направите ова, плетете преку едно лице и пеглање петелки. Ова парење овозможува манжетната да се водат кога се става.


Ова парење овозможува манжетната да се водат кога се става

пресметајте ја големината на плетените белезници

Оваа табела ќе ви помогне да дознаете како да плетете белезници за возрасни и деца. Го покажува точниот број на петелки за плетење на сите детали. Тоа е, колку петелки ви се потребни за плетење на палецот, раката и дланката. На табелата се прикажани големини на детски, машки и женски белезници.


Одредување на големината на белезници и ракавици е доста едноставна. За да го направите ова, измерете ја јачината на зглобот и должината од раката до врвот на средниот прст.

Ракавиците се еден од најважните придружни - тие можат да послужат како за заштита од ефектите од негативните околини, така и да бидат чисто декоративен елемент на облеката, вршење на естетска функција како дел од униформа.

Материјалот за ракавици треба да се избере во зависност од видот на животната средина и иритантите. Очигледно, медицинските ракавици не можат да се користат во авто-сервис, каде што брзо ќе станат неупотребливи поради механички оштетувања.

Фактори кои треба да се земат предвид при изборот на ракавици:

 • Работна температура (рацете не треба да се замрзнуваат или пот)
 • Надворешни надразнувачи (соли, киселини, нафтени производи)
 • Производствени материјали и изолација

Како да се одреди големината на раката?

Не е толку важно дали да купите ракавици за себе во продавница, или да ги одберете како дел од работната облека за вработените.

Главната работа е вистински избор големина од рака.
Избегнувајте купување или давање ракавици без оглед на големината, што може да биде опасно за здравјето.

Што се случува ако неправилно се избере големината на ракавицата:

 1. Премногу тесна ракавица. Таквата ракавица ќе седи премногу цврсто на раката, нарушувајќи ја циркулацијата на крвта. Како резултат на тоа - брзо смрзнатини.
 2. Ракавица премногу широк. Освен тоа што се наоѓа и работи во таква ракавица, тоа нема да биде сосема удобно, а понекогаш дури и небезбедно, таква ракавица ќе биде подобро да се загрее раката поради воздушниот јаз. Дозволената големина на поголема страна е една четвртина од големината на единицата.

За да ја знаете големината на ракавицата, треба да го измерите дијаметарот на водечката рака. Лефти лева рака секогаш ќе има малку повеќе, бидејќи десницата има право.

Земеме еден метар и ја завиткаме како што е прикажано на сликата, по што е неопходно да се притисне раката во полу-тупаница (без напор) и да се дознае конечната вредност со преземање на амандманот. Ова ќе биде идеална големина во сантиметри, чија сообразност може да се најде во табели со меѓународни вредности.

Класични големини

При купување на ракавици, исто така вреди да се земе предвид дека секој производител, за разлика од производителите на работна облека, каде што димензиите се регулирани според државните стандарди, може да го промени општо прифатениот формат на кореспонденции нагоре или надолу. Класичната маса е како што следува, но поголемиот дел од модерните странски фабрики, всушност, се направени во големина, кои се дадени во следните ставови.

Во сантиметри (евра)

17,8 20 23 25 28 30,5 33 Во инчи (САД) 7 8 9 10 11 12 13 Меѓународна големина XSM SM MD LG XLG XXLG XXXLG

Дизајн со модерна големина за машки ракавици

ГолеминаШирина во сантиметриШирина во инчи

XXS 16.4 cm 6.4 "XS 17.4 cm 6.85" S 18.3 cm 7.2 "M 19.3 cm 7.6" L 20.2 cm 8 "XL 21.2 cm 8.3" XXL 22,6 см 8,6 "

Големина на табелата за женски и детски ракавици

ГолеминаШирина во сантиметриШирина во инчи

XS-Дете 14,0 см 5,5 "S-Дете 17,1 см 5,9" M-Дете 16,0 см 6,3 "XS-Жена 16,0 см 6,3" S-Жена 17,1 см 6.75 "M-женско 18.2 cm 7.15" L-женско 19.0 cm 7.5 "

Да ги брани правата на детето во предучилишните установи. Ова ќе помогне во познавањето на санитарните правила и прописи. - како да се користи, на кои закони треба да се повикаат.

Мембрански чевли и нивна употреба во екстремни услови. Грижа, состав и работа во статијата.

Како да се одреди големината без мерења?

Многу едноставно - отпечатете ја нашата универзална инфографика и ставете ја раката на парче хартија. Неопходно е да се печати само во оригиналната големина , без да се протега на сликата.

Големина на табелата за медицински ракавици

Димензијата на медицинските гумени ракавици се определува во зависност од нивната намена. Инспекциски нестерилни ракавици се поделени во согласност со европските стандарди N455: 2000 и EN 374-1: 2003 во вообичаените XS, S, M, L, SL.

Додека стерилниот хируршки (и гледање) мора да одговара на димензиите на ракавиците за работната облека. Димензијата се определува со броеви од 5 до 10 со зголемување од 0,5 во согласност со ГОСТ 20010-93.

Дознајте повеќе за историјата, обемот и обликот на хируршките ракавици, како и за видовите на употребен латекс, разликите меѓу правните ракавици без прав и нијансите по свој избор, можете да добиете од подетална статија.

Во зима, ракавиците помагаат да ги заштитиме рацете од мраз и ветер. Во прилог на заштитната функција, овој додаток има естетска улога, ја дава елеганцијата на сликата, го нагласува стилот. При изборот на производи важно е да се избере вистинската големина. Должината и ширината на прстот на додатокот мора да се совпаднат со твое, за да се чувствуваат поудобно. Пред да купите онлајн, дознајте како да ја одредите големината на ракавиците за да ги направите удобно.

Како да се одреди големината на женските ракавици

Изборот на вистинските ракавици за жената е важен бидејќи Овој додаток треба да биде модерен и во исто време отпорен на студ. За да ја научите оваа мерка, мерете со лента за прицврстување обемот на вашата дланка на широк простор. Пресметката на параметрите се врши во инчи. За да го направите ова, обемот на дланката во cm поделен со 2.71. Заокружете го резултатот до цел број и добијте мерка. Овој традиционален систем за мерење на параметрите на дланките се користи поретко. Проверете ги податоците на европската табела, каде што палетата е измерена во инчи, а добиениот број е делив со 2.54.


Големини на детски ракавици

За детски ракавици, не постои единствен стандард. Значи, на територијата на земјите од ЗНД, димензиите на овие предмети за облека за деца се одредуваат во сантиметри од палмата. Палецот не се зема во предвид. Ако вредноста, на пример, е 10 сантиметри, тогаш комплетноста на самиот производ ќе биде 10. На домашната табела, додатокот за такви деца одговара на возраста на бебето.

Графички големина на детски ракавици

Меѓународен

Руски

Приближна возраст

Табела со големини на ракавици

Како да се измери големина на рака за да се купат ракавици

Пред да го купите, измерете ја раката правилно. Утврдувањето на големината на дланката кај мажите и жените, ја земаат во предвид должината од основата на средниот прст до рачниот зглоб, должината на средниот прст и ширината на дланката, која се мери околу коските на раката. Преземање на мерења, прилагодување на лентата треба да се вклопат прилично на телото, а не да ја стегаат раката.


Измерен волумен на дланка во својот широк дел. Со благо свиткана рака, лентата се протега околу областа од малиот прст до показалецот. Како резултат на тоа, добивате број кој треба да се подели со 2.71, а потоа го заокружете овој број на десетина. Вкупната вредност може да се најде во табелата со големина погоре. Знаејќи како да измените ракавици, никогаш нема да направите грешка при купувањето на овој додаток.

Карактеристики ја одредуваат големината на дланката за да изберат ракавици и ракавици за деца, жени и мажи.

Студените ни прават облекување потопло и се кријат отворени делови на телото. Раководител - во шапка, врат - во шамија или наметка, и ракави ракавици, белезници или маици.

Секој од деталите на зимската гардероба има своја големина. Но, за нив не постои единствен глобален стандард. Затоа, купувачите / игловодите се водени од нивните сопствени мерења пред да изберат / создадат специфичен модел.

Излегува дека изборот на ракавици или белезници не е толку лесен без присуство на лице кое им е потребно. Треба да ги знаете мерењата на неговата дланка, ако барате белезници и растојанието помеѓу средината и палецот, ако сте ракавици.

Како да се измери дланката на вашата рака за големината на белезници и ракавици?


Како да се измери дланката на вашата рака за големината на белезници и ракавици

Флексибилен мерач - главната алатка за мерење на обемот на дланката за да се одреди големината на белезници и ракавици

Главниот индикатор за одредување на големината на ракавиците и белезниците е дебелина на дланката на лицето во најширока област.

Оруди се со мека метарска лента или парче предиво.

Ставете го мерниот материјал околу дланката. Бидејќи тие имаат поинаква форма, најширокото место може да се разликува од индивидуалните луѓе. Ова е или:

 • област под база на 4 прсти
 • зона со една точка помеѓу палецот и показалецот, а вториот на работ на дланката, што е приближно 2 см над рачниот зглоб

За време на мерењето, не затегнувајте лента / конец, така што вашите раце не се теснати во ракавици или белезници.

Изведете слична акција со втората рака. Вашиот број може да се разликува. Се фокусира на бројот кој е поголем.

 • Определете ја обемот на дланката во сантиметри или милиметри.
 • Поделете ја сликата со 2,71 или 27, соодветно.
 • Добијте големина во француски инчи. Заокружете го до цел број или прво децимали. Голем број странски производители ја користат оваа единица во производството на белезници и ракавици. Домашната топла облека за раце често се означува со латинични букви.

Обрни внимание на:

 • Материјал на белезници и ракавици. На пример, кожата се протега и има форма на четка, бидејќи производот од него не треба да се купи повеќе од 2 големини. A топли белезници со руно поставата напротив - земете во големина со маргина така што прстите на рацете можат да се движат,
 • нивните преференции во носење.

Не измерете ја дланката на лентата со градација на инч. Тоа одговара на англискиот систем и повеќе на француски.

Како да се одреди големината на белезници и ракавици на маса?


Како да се одреди големината на белезници и ракавици на маса

Ако ја имате вредноста на дланката зафат во сантиметри, нема да биде тешко да се движите со големината на ракавиците и белезниците на табелата на кој било производител.

Обично левата колона е ширината на дланката, а десната колона е стандард на соодветна големина за одреден производител на работи за затоплување на рацете.

Обрни внимание на земјата на производство на ракавици и белезници пред да ги купат. На пример, кинеските модели се премногу мали.

Големина на белезници и ракавици за деца, мажи и жени: маса


Големина на белезници и ракавици за деца, мажи и жени: маса

Продолжувајќи го претходниот дел, погледнете ги информациите во табелите со големини на белезници и ракавици за деца, жени и мажи.


Продолжувајќи го претходниот дел, погледнете ги информациите во табелите со големини на белезници и ракавици за деца, жени и мажи

Големина шема за плетење детски, машки и женски ракавици и белезници


Големина шема за плетење детски, машки и женски ракавици и белезници

Пред почетокот на плетењето топла облека за рацете на иглената, тие ги измерат дланките и ја гледаат нивната големина.

Обрнете внимание на дебелината и должината на предивото за плетење и присуството на шаблонот. На пример, плетенките на белезниците нежно го повлекуваат платно. Размислете за ова пред да започнете со работа на ракавици или белезници.

Погледнете подолу за големи димензии на плетените белезници и ракавици за возрасни и деца.


Погледнете подолу за големи димензии на плетените белезници и ракавици за возрасни и децаКако да се пресмета големината на белезници или плетење ракавици?


Како да се пресмета големината на белезници или плетење ракавици

Пред да почнете со ракавици за плетење, треба да направите мерења од дланката на лицето за кое ќе плетете:

 • дланка без палец
 • зглобна дебелина
 • растојанието од рачниот зглоб до точката помеѓу малиот прст и прстенестите прсти
 • висината од рачниот зглоб до точката помеѓу индексот и средните прсти

Врзете го контролниот примерок во круг на 5 игли за плетење од избрано предиво. Определете ја густината на плетењето хоризонтално и вертикално.

Пренесете ги вашите мерења на бројот на јамки, заокружувајќи се на цели броеви во помала насока. Обрнете внимание на зглобната површина. Во него бројот на јамки треба да биде делив со 4.

За плетење на белезници:

 • палма дебелина без палец
 • висина од зглоб до база на палец
 • растојание од зглоб до розова врвот
 • должина на палецот внатре

Пренесете ги податоците во сантиметри во бројот на петелки по извршувањето на контролната мостра и одредувајќи ја густината на нејзиното плетење.

Значи, го сфативме прашањето за одредување на големината на ракавиците и белезниците за деца и возрасни. Научивме правилно да правиме мерења пред да создадеме сродни модели.

Загрејте ги рацете со удобни белезници и ракавици!

Како да се пресмета големината на плетените белезници?
Како да се одреди големината на раката?
Како да се одреди големината на белезници и ракавици на маса?
Дали е време да се размислува за подготовка на детска зимска гардероба?
Што е со неопходните додатоци за време на студената сезона, како белезници и ракавици?
Но, како да се одреди големината на детските ракавици?
Како да се одреди големината на белезници на маса?
Како да се одреди големината без мерења?
Како да се измери дланката на вашата рака за големината на белезници и ракавици?
Како да се одреди големината на белезници и ракавици на маса?

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,