Статьи

Како да ја ресетирате кешот во Windows 8 за да ја зголемите брзината на системот

Една од причините поради која вашиот систем се движи е потешко во некои ситуации, кешот е веројатно премногу зафатен. Иако ресетирањето на кешот на оперативниот систем на Windows не ја гарантира неговата суперсонична брзина ( брзината на пресметковниот одговор првенствено зависи од конфигурацијата и компатибилноста на ова од верзијата на Windows инсталирана на компјутерот), во повеќето случаи резултатот е брзината на значително подобрениот оперативен систем .

Во Windows 8 ситуацијата е малку посложена поради двата интерфејси присутни во овој оперативен систем, имено: десктоп , апликации си функционираат во "наследство" од претходниот оперативен систем Windows и нов метро интерфејс со Start екран , плочки сајтови и други нови сајтови имаат такви како што е " Charms Bar" , " Windows Store" и " модерни" апликации , што значи дека треба да го ресетирате кешот како "просек" на работа.

Ресетирај кеш за десктоп и мајчин апликации (прелистувачи, прозорски истражувачи, алатки, итн.).

  • Користете го Cleanup Disk за да ги ресетирате Cache Thumbnails (и слободниот простор на тврдиот диск ). За да го отворите чистењето на дискот во Windows, напишете 8 cleanmgr до врвот на екранот и притиснете Enter.

За да го отворите чистењето на дискот во Windows, напишете 8 cleanmgr до врвот на екранот и притиснете Enter

  • Користете ја командната линија За да го ресетирате кешот на DNS и да го поправите интернетот (Понекогаш, дури и ако врската е активна, прелистувањето и преземањето веб-страници може да предизвикаат проблеми на Интернет). Отворете CMD со администраторски права (Тип: CMD во Start screen , Десен-клик на неа и изберете Run as administrator ), а потоа внесете ја командата IPCONFIG / flushdns и нека влезат

Отворете CMD со администраторски права (Тип: CMD во Start screen , Десен-клик на неа и изберете Run as administrator ), а потоа внесете ја командата IPCONFIG / flushdns и нека влезат

  • креирајте најкратка патека За да го ресетирате меморискиот кеш користејќи инструкции тука .

креирајте најкратка патека За да го ресетирате меморискиот кеш користејќи инструкции   тука

Ресетирање на кешот и интерфејсот на модерните апликации (Windows Store, модерна ИЕ, жива плочка, модерно пребарување)

  • Користете го прозорецот за да го ресетирате кешот на Windows Store (Користете ја комбинацијата на копчиња Windows + R за да го отворите патеката , потоа кликнете WSReset.exe и дајте ОК ). Продавницата на апликации ќе се отвори и ќе се прикаже "Ослободен кеш за продавницата". Сега можете да ја пребарувате продавницата за апликации. "

  • Користете ја лентата за конфигурација за суспензија за да ја ресетирате кешот на модерната верзија на Internet Explorer (отворен Modern IE користете ја плочката од почетниот екран, потоа поместете го глушецот во горниот десен агол на екранот за да го прикажете менито за суспензија и кликнете на иконата Settings , а потоа одберете Internet Options од менито) Во поставките на Internet Explorer, кликнете на копчето Избриши датотека под Избриши историја на прелистување .

Користете ја лентата за конфигурација за суспензија за да ја ресетирате кешот на модерната верзија на Internet Explorer (отворен Modern IE користете ја плочката од почетниот екран, потоа поместете го глушецот во горниот десен агол на екранот за да го прикажете менито за суспензија и кликнете на иконата Settings , а потоа одберете Internet Options од менито)  Во поставките на Internet Explorer, кликнете на копчето Избриши датотека под Избриши историја на прелистување

  • користете ја All Charms Bar за да ги ресетирате кеш Линкови за живо плочки (отворете го волшебното поле на почетниот екран Потоа кликнете на копчето Поставки> Плочка ). Во десниот панел се прикажани со кликнување на Почетен екран Јасно под Јасни плочки за моите лични информации .

Во десниот панел се прикажани со кликнување на Почетен екран Јасно под Јасни плочки за моите лични информации

  • Покрај тоа, во Charms Bar можете да ги ресетирате кешот и модерното пребарување (користете Windows + C за да го отворите маѓепсањето. Потоа кликнете го копчето Settings> Settings за компјутер ). Во делот за поставувања за пребарување , кликнете на Избриши историја подолу Историја на пребарување во Windows .

Во делот за поставувања за пребарување , кликнете на Избриши историја подолу Историја на пребарување во Windows

Користејќи ги методите опишани погоре. Ресетирајќи го упатството за упатства за системските кеш , ќе видите подобрување на брзината на одговор , како и постабилна конекција (или функционална) интернет.

СТАЛАТНИ ПОСТАВКИ - Како да ја инсталирате Windows 8 кешот за да ја зголемите брзината на системот

Како можеме да го ресетираме кешот во Windows 8 до брзината на системот

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,