Статьи

Како да најдете изгубен телефон

 1. Метод 1: Повик од друг број
 2. Метод 2: Услуги од Google
 3. Метод 3: апликација за спроведување на законот

Во случај да сте го изгубиле вашиот паметен телефон или дека е украден, можете веднаш да го најдете. За да можат корисниците да ја направат оваа постапка, производителите на телефон и ОС обезбедија слична функција за пребарување за нив.

За да можат корисниците да ја направат оваа постапка, производителите на телефон и ОС обезбедија слична функција за пребарување за нив

Алатките за следење се вградени во сите современи паметни телефони. Најпопуларните денес се GPS, Beidou или GLONASS, кои се користат во Кина и Русија. Доколку е потребно, можете да најдете каде сте моментално или каде што вашиот телефон сега е, ако е украден или изгубен, користејќи податоци од системот за следење.

Во некои телефони, многу е тешко да се оневозможи навигацијата за обичен корисник.

Метод 1: Повик од друг број

Ако не можете да најдете паметен телефон во станот или да заминат на забава, можете многу лесно и брзо да го најдете. Прашајте некој за телефон и бирајте го вашиот број. Ако не сте го вклучиле тивок режим, тогаш, по слушањето, ќе слушнете ѕвонче или вибрации. Ако звукот е исклучен, тогаш може да пронајдете паметен телефон на прозрачниот екран.

Истиот метод може да се користи ако телефонот бил украден, но напаѓачот немал време да ја повлече картичката. Со повик на SIM картичката, полицијата ќе биде полесно да ја пронајде локацијата на телефонот.

Метод 2: Услуги од Google

Благодарение на стандардните навигатори, можете сами да се обидете да го пронајдете изгубениот паметен телефон на Андроид. Но, ако не можете да го најдете дома, тогаш оваа опција не е соодветна. Факт е дека GPS не може точно да ви каже локацијата на уредот.

Се разбира, ако откриете губење на паметен телефон, веднаш мора да контактирате со полицијата. После тоа, веќе може да се обидете да пронајдете паметен телефон користејќи обичен компјутер. Ако методот даде резултати, веднаш ги доставува до агенциите за спроведување на законот за да го забрза процесот на пребарување.

За да ги добиете сите потребни податоци, проверете дали вашиот паметен телефон одговара на следниве критериуми:

 • Вклучен паметен телефон. Ако ова не е случај, тогаш за последен пат ќе ви биде прикажано местото каде што телефонот бил во состојба на состојба.
 • Имате можност да влезете во сметката на Google на која е прикачен Вашиот уред.
 • Ако во моментот телефонот не е поврзан на интернет, тогаш ќе ја видите неговата најнова локација кога мрежата е поврзана.
 • Преносот на геодатите моментално работи.
 • Функцијата "Најди уред" е активирана на вашиот паметен телефон.

Идеално, треба да се исполнат сите горенаведени услови. Но, ако барем последната двојка е завршена, тогаш веќе може да се обидете да го пронајдете уредот на оперативниот систем Андроид. За да го направите ова, треба да ги извршите следните дејства:

 1. Отворете ја апликацијата Find My Device .
 2. Внесете го вашето корисничко име и лозинка за да се најавите во сметката, која е поврзана со Play Market на посакуваниот уред.
 3. Внесете го вашето корисничко име и лозинка за да се најавите во сметката, која е поврзана со Play Market на посакуваниот уред

 4. Мапа се појавува на екранот, што ќе ја покаже локацијата на паметниот телефон. Информации се приближни. Од лево можете да го видите името на уредот, статусот на батеријата, името на мрежата на која сега е поврзан телефонот.
 5. Од лево можете да го видите името на уредот, статусот на батеријата, името на мрежата на која сега е поврзан телефонот

Исто така, подолу е листа на карактеристики кои се обезбедени за олеснување на пребарувањето:

 • Ако изберете ставка "Повик" , тогаш е направен повик кој емитира повик. Дури и ако телефонот е во режим на нечујно, сигналот ќе се направи со максимална јачина на звук. Можете исто така да испратите порака што ќе се прикаже за време на повикот.
 • Ако напаѓачот не го сменил PIN-от, тогаш можете да го употребите копчето "Блокирај" . Телефонот е заклучен и на екранот се појавува порака што ја напишавте од компјутерот.
 • Ако одлучите да ја користите функцијата "избришете податоци" , тогаш сите постоечки информации се бришат и повеќе не можете да го следите уредот.
 • Ако одлучите да ја користите функцијата избришете податоци , тогаш сите постоечки информации се бришат и повеќе не можете да го следите уредот

Метод 3: апликација за спроведување на законот

Овој метод е најсигурен. Исто така можете да го користите за да го најдете телефонот ако е исклучен и не е вклучен уште од последниот пат кога го видовте. Мора да поднесете апликација за кражба на уредот со полицијата.

Видете исто така:
Како да најдете IMEI телефон преку интернет
Најди iPhone iCloud од вашиот компјутер е лесно!
Андроид далечински управувач од компјутер
Како да проверите за автентичноста на iPhone и да го дознаете својот IMEI

Од вас веднаш ќе биде побарано да го наведете IMEI на вашиот паметен телефон, кој е единствен за секој модел. Веднаш штом уредот е вклучен, овој број е активиран и може да се следи. Невозможно е да се смени IMEI, и тоа може да се најде само во документите што се обезбедени со купувањето во продавницата. Сепак, полицијата може долго време да бара изгубен телефон, бидејќи многу зависи од одделот во кој се поднесени апликациите.

Од погоре наведените методи за пребарување, можете да изберете оној кој ви одговара. Да се ​​најде паметен телефон е реален, а производителите се сигурни дека секој модел има вградени системи за пребарување на локација. Ако сте сигурни дека телефонот бил украден или изгубен некаде на јавно место, веднаш контактирајте ги органите за спроведување на законот.

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,