Статьи

Како да пренесете слика од флеш драјв на компјутер. Како да преземете фотографии од флеш диск

  1. Стандардниот начин за копирање фотографии од интернат или компјутер на USB флеш диск во папка или погон
  2. Универзален начин да се копира секоја фотографија - дури и заштитена

Современите компјутери ви овозможуваат брзо да копирате фотографии од компјутер на USB флеш диск, папка, диск или од Интернет на веб-страницата со соученици, во контакт, од високотонец, од Фејсбук, од Yandex и така натаму.

Копирањето може да се подели на два вида: веднаш снимете фотографии (девојки, мажи, автомобили, животни, итн.) Или да снимите екранот од нив.

Вториот метод ви овозможува да копирате дури и заштитена слика со aliexpress или од instagram.

Можете да копирате од компјутер на диск, папка или USB флеш диск, или од диск, USB флеш диск, Skype или пошта на компјутер.

Подолу се два начини на кои секогаш можете да копирате било која фотографија во која било насока.

Стандардниот начин за копирање фотографии од интернат или компјутер на USB флеш диск во папка или погон

Користејќи го стандардниот метод за копирање фотографии од компјутер на USB флеш драјв во папка или диск, дефинитивно треба да го изберете со сина позадина, што значи дека ќе кликнете на него со десното копче на глувчето.


Потоа повторете го кликот повторно, само сега со левото глувче. Потоа ќе се отвори менито во кое ќе кликнете на линијата за копирање.

Сега сликата ќе биде на таблата со исечоци, и можете да ја залепите насекаде: во папка, на USB флеш диск или диск.

Да се ​​направи таква операција на сајтот треба поинаку. Изберете слика не е потребно. Доволно е да го поместите курсорот кон него и да кликнете на десното глувче. После тоа кликнете на линијата: "зачувај ја сликата како."


Универзален начин да се копира секоја фотографија - дури и заштитена

Windows има своја стандардна функција за снимање слики од екранот. Да уште еднаш да не го опишам и да научам повеќе.

Користејќи го овој метод, секогаш можете веднаш да копирате апсолутно било која фотографија, дури и ако е заштитена.


Сликата од екранот е точна копија од избраната фотографија што можете да ја залепите во која било посакувана локација: на диск, флеш драјв или папка.

Можете исто така да се однесувате на зачуваната слика (ова важи и за девојчиња и мажи кои ги даваат своите фотографии).

"Флеш" денес се нарекува две различни верзии на типот на уреди што се користат за чување и пренос на податоци. Во зависност од тоа кој од нив се чуваат вашите фотографии, можеби ќе треба да ги копирате. различни уреди читање информации поврзани со компјутерот. И процедурата за превземање на хард диск од поврзан блиц уред е речиси иста во двата случаи.

Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да преземате фотографии од флеш драјв" Како да префрлате фотографии од камерата на компјутер Како да ги скенирате фотографиите во компјутер Како да ја зголемите брзината на флеш-уредот

Упатство


Приклучете го USB-стикот во USB-портата ако сликите се зачувани на USB флеш-уред. Овој уред е во пластична кутија, долга околу пет сантиметри и дебелина од половина сантиметар, со капаче затворена за поврзување. Ова е најчестата верзија на извршување, но има многу стилизирани опции, најмногу украсени на различни начини . Единствената заедничка опција за сите е тоа што флеш-уредите од овој тип мора да имаат USB приклучок.

Откако флеш уредот е поврзан со компјутерот, оперативниот систем ќе го открие новиот уред и ќе го прочита директориумот на датотеките што ги содржи. Во зависност од поставките на оперативниот систем, веднаш по ова, може да се отвори прозорецот на менаџерот на датотеки, што ќе ја одрази содржината на флеш драјвот. Ако ова не се случи, тогаш стартувајте го менаџерот за датотеки на вашиот оперативен систем самостојно. Во Windows, можете да кликнете двапати на иконата "Мој компјутер" на работната површина или да ја користите кратенката "Win + E". Во Explorer, проширете ја основната папка на поврзаниот флеш драјв, одберете ги фотографиите што сакате да ги копирате и притиснете Ctrl + C, да се стави нивната листа на таблата со исечоци. Потоа отворете ја папката на тврдиот диск на компјутерот каде што треба да ги поставите овие датотеки и да ја притиснете комбинацијата на копчиња Ctrl + V. Не можете да ја користите таблата со исечоци, туку едноставно повлечете ги избраните фотографии во саканата папка или на работната површина.

Ако фотографиите не се зачувани на USB-диск, туку на рамна флеш-картичка, потребен е дополнителен уред за читање - читач на картички. Ретко се инсталира во случаите на персонални компјутери со основна конфигурација, а во лаптопите се наоѓа малку почесто. Ако на вашиот компјутер нема читач на картички, ќе мора да го купите посебно. Во овој случај, уредот ќе има кабел за поврзување со USB конекторот на компјутерот. Прво треба да го поврзете уредот, а потоа вметнете флеш картичка во неа. Постапката за копирање фотографии во овој случај нема да се разликува од она што е опишано во претходниот чекор.

Колку е едноставно

Други поврзани вести:


Картичките базирани на мемориски чипови кои се репрограмирани (EEPROM) се користат за складирање и пренос на информации во многу мобилни уреди - мобилни телефони, дигитални камери, MP3-плеери итн. За да прочитате информации од такви мемориски картички, понекогаш наречени флеш картички, ви се потребни


Многу телефон, покрај повици, се користи и за фотографирање. Но гледањето фотографии на мобилен телефон, како и извршувањето на други операции со нив, не е толку прикладно. Затоа, порано или подоцна се поставува прашањето за тоа како да пренесувате фотографии од телефонот на компјутерот. Спонзор на P & G


Можете да ставите фотографија на компјутер за обработка, трансфер преку мрежни врски или едноставно за складирање на различни начини. Изборот на одредена опција зависи од тоа каде и во каква форма е зачувана фотографијата. На пример, може да имате фотографија во класична хартиена верзија или во


Повеќето современи мобилни телефони имаат вградени камери, а оние што немаат може да примаат фотографии од други мобилни корисници. Сепак, гледањето дури и на најголемиот екран според стандардите на мобилните телефони не е многу погодно. Решение за проблемот на кој лежи


Слики од меморијата на дигитална камера, порано или подоцна, ќе треба да се преземат на компјутерот, бидејќи резервите на кој било медиум за чување се ограничени. Можете да испраќате фотографии од камерата на компјутер на различни начини . Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да испратите фотографии од камерата на


Сега флопи дискот како пренослив медиум за чување се користи помалку и помалку често поради тоа што е премногу мал за модерен податочен низа. Сепак, некои лични компјутери ги вклучуваат диск-дисковите. Ако е на вашиот компјутер, тогаш работата на копирање на датотеки на флопи диск


Модерен дигитални камери ќе ви овозможи да земете од неколку стотици до неколку илјади фотографии во една сесија. Сите снимени фотографии може да се гледаат веднаш на екранот на фотоапаратот, но ова гледање е незгодно за проверка на квалитетот на сликите, а во неа не се видливи и малите детали за фотографијата.


Дигиталните фотографии често мора да бидат копирани: префрлени од камерата на тврдиот диск, до пренослив медиум, ЦД-а. Ова може да се направи на неколку начини. Откако сте го совладале, можете да изберете оној кој е попогоден за вас. Ќе ви треба компјутер, камера, читач на картички. Спонзор за поставување на P & G

За да преземете фотографија од флеш диск на компјутер или лаптоп, треба да поврзете флеш диск директно со уредот на кој фотографиите ќе бидат исфрлени. Сите современи персонални компјутери, лаптопи, нетбуки и таблети се опремени со USB интерфејс, со други зборови, USB порти. Во случај да ви треба да испратите фотографија од USB флеш драјв на компјутер, можете да поврзете флеш диск преку било кој слободен USB порта.

Поврзување со компјутерски флеш диск

По поврзувањето се појавува дијалог-кутија во која се предлагаат можни дејства. Ако "Autorun" на компјутерот е оневозможен, дијалогот не се појавува. Потоа треба да одите на "Мојот компјутер" и да пронајдете USB флеш диск таму.


Потоа треба да одите на Мојот компјутер и да пронајдете USB флеш диск таму

Изберете "Отвори папка за да ги видите датотеките", по што се појавува папка која ја прикажува содржината на флеш-драјвот.

Избирање, копирање и пренесување на фотографии

Во Windows, постојат кратенки на тастатурата кои го олеснуваат работењето со датотеки по комбинации ќе ни биде корисно:

  • Ctrl + A - Изберете датотеки во активниот прозорец.
  • Ctrl + C - Копирајте ги избраните датотеки во таблата со исечоци.
  • Ctrl + X - Исечете ги избраните датотеки на таблата со исечоци.
  • Сtrl + V - Вметни ги копира или сече датотеките од таблата со исечоци.

Во овој прозорец, одберете ги саканите слики што сакате да ги преместите или копирате на компјутер, лаптоп. Избирањето на саканите фотографии може да се направи со едноставно снимање со помош на глушецот: ставете го курсорот на празен простор, кликнете на левото копче на глувчето и повлечете ја рамката, избирајќи ги потребните датотеки.


Откако ќе ги изберете фотографиите (датотеки), пуштете го левото копче на глувчето (покажувачот треба да биде на датотеките) и притиснете го десното копче на глувчето. Во менито што се појавува, одберете (во зависност од тоа што треба да се направи) - копирајте или пресечете (пренесете) фотографии.

Во примерот, постои избор и копирање на четири папки со слики. Ако треба да ги изберете сите фотографии содржани во папката или целата содржина во активниот прозорец, притиснете ја комбинацијата на копчиња "Ctrl + A" или одберете ги сите со глувчето или како што е прикажано на екранот, копчето "Избери ги сите".

Сега треба да одлучите за местото на компјутерот каде што фотографиите ќе бидат копирани или пренесени. За овие цели, можете да креирате нова папка или да користите постоечка. Значи, отворете ја папката на компјутерот каде што ќе ги пренесуваме датотеките. И со десното копче на глувчето ќе кликнеме на празно место во папката што е наменета за пренос и во отвореното мени изберете ја линијата "Вметни" (пример, видете погоре) или комбинацијата на копчиња - "Сtrl + V".


И со десното копче на глувчето ќе кликнеме на празно место во папката што е наменета за пренос и во отвореното мени изберете ја линијата Вметни (пример, видете погоре) или комбинацијата на копчиња - Сtrl + V

Сè Датотеките почнаа да се копираат или префрлаат на компјутер. Брзината на движење / копирање зависи од бројот на фотографии кои се преместуваат, нивната тежина, брзината на блицот и конфигурацијата на системот. Во секој случај, дијалогот ќе ги објави сите потребни информации.

Преземање фотографии од мемориска картичка

Преземањето фотографии од мемориска картичка на компјутер, лаптоп или netbook не се разликува од копирање на фотографии од USB флеш-уред опишан погоре. Мемориската картичка може да се поврзе директно со компјутерот (ако е опремено со соодветен влез).


Мемориската картичка може да се поврзе директно со компјутерот (ако е опремено со соодветен влез)

Ако не постои, читателот на картичката доаѓа до спасување. Мемориската картичка е поврзана со читачот на картички, а тој, пак, преку USB кабел се поврзува со USB-портата на компјутерот. Некои модели на читачи на картички изгледаат како USB флеш драјвови. Ќе ни биде мило ако оваа статија помогна да преземете фотографии од флеш диск на вашиот персонален компјутер.

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,