Статьи

Како да го отклучите секој AT & T iPhone (инструкција)

 1. Метод 1. Skype разговор
 2. Метод 2. Разговор во живо со AT & T
 3. Белешки на нашиот форумчанин:
 4. Да резимираме:

Можете само да го отклучите телефонот само ако имате чекови, сметка на АТТ и завршен договор

Можете само да го отклучите телефонот само ако имате чекови, сметка на АТТ и завршен договор. Во сите други случаи препорачуваме да го користите Служба за отклучување на iPhone ATT .

Само пред некој ден, интернетот ги потресе информациите што ги има американскиот оператор AT & T го крши iPhone по истекот на неговиот договор. Логично е дека многу луѓе сакаа да го користат бесплатниот телефон за отклучување, но постапката не беше без замки.

Прво и најважно: не секој може да смета на успешен отклучување! Идеално, треба да ги знаете деталите на договорот со AT & T (или барем за кого е издаден) и треба да истече. Исто така е пожелно да се има AT & T сметка и некој безжичен број. Ако немате ништо од горенаведеното, сеуште можете да се обидете, но шансите понекогаш се помалку.

За да го отклучите телефонот, мора да ја контактирате AT & T поддршката. Можете да го направите тоа преку Skype или во текстуален разговор на веб-страницата на компанијата.

Метод 1. Skype разговор

1. Повикување на операторот за поддршка. Безличен број за повици од Skype: +18003310500 , потоа притиснете 1 и 0 за да се поврзете со оператори.

2. Во телефонски разговор (на англиски, не е нужно идеално добро), ве молиме да го отклучите телефонот, велејќи дека сме во странство и не можеме да обезбедиме информации за договорот. Бараме да ја провериме основата на IMEI на нашиот телефон и да се осигураме дека договорот на кој е спроведен е истечен (или е исплатен надомест). Ако следи непосредно одбивање, ве молиме двојно проверете ги податоците. Покажи генијалност и упорност.

3.1. Операторот се придржуваше до нашето убедување, го провери IMEI и ја потврди можноста за отклучување. Ние обезбедуваме работна е-пошта, а врз основа на барањето, тие започнуваат "случај" и ние сме информирани за неговиот број - идентификацијата на случајот. Понатаму, сценаријата се разликуваат малку од корисникот до корисник, но можете да ги истакнете заедничките точки: мора да почекате (од еден ден до недела) и да ги користите упатствата испратени по е-пошта.

3.2. Операторот инсистирано бара вашата AT & T сметка и тврди дека отклучувањето е можно само за вистински претплатници на компанијата. Не трошете време и повторно повторете ги чекорите 1-2, обидувајќи се да смилите друг оператор.

Метод 2. Разговор во живо со AT & T

1. Одете на страната за поддршка на AT & T: и одберете Опции за разговор со AT & T Live Agent во долниот десен агол (можете да го користите пребарувањето на страницата). Во отворен прозорец, сукцесивно изберете и кликнете Next:

 • Помош и поддршка
 • Безжичен
 • Да
 • Техничка поддршка

Прозорецот за разговор со операторот се отвора. Ако пишува: "Жалиме, во моментот нема достапни агенти за разговор во живо". , обидете се повторно пред успешна врска.

2. Ние дејствуваме како ставовите 2-3.1 / 3.2 на Skype комуникација.

Белешки на нашиот форумчанин:

Обидите беа направени 12-14. Тој им кажа на разни приказни, направи изговори за незнаење на податоците за договорот (изгубени, исфрлени), залудно споменаа купување на телефон на eBay. Како резултат на тоа, работеше кога се осврна на слична ситуација со пријател и позитивна одлука на друг оператор.

Да резимираме:

 1. Шансите за добивање на отклучен уред, под услов да немате детали за договор и AT & T сметка се ниски. Уште повеќе, дури и успешен разговор и примената ИД на случај не го гарантираат успешното завршување на постапката (љубезни Американци можат да одбијат во писмена форма по една недела).
 2. Никој не ги ограничува вашите обиди - не помина со десет оператори, може да помине со единаесеттиот.
 3. Вие не треба да го оправдувате недостигот на податоци за договорот со купување на телефон на пазарите на болвата / со раце.
 4. Вашиот престој надвор од САД, истовремено намалувајќи ги шансите за позитивно решение за проблемот, не ги исклучува.

А сепак, опишаниот метод за отклучување сега е единствениот можен за сопствениците тули со модем 04.11.08 . Тие се особено упорни и не помалку среќа!

Прашање за дискусија на нашата страница: референца

Тема на форумот: референца

Ако имате прашања или коментари за отклучувањето на iPhone на начин посочен погоре, оставете ги вашите коментари на овој член. Исто така, ве замолуваме да ги откажете оние кои имале успешна комуникација со операторот за поддршка - таквите информации можат да бидат многу корисни за нашите читатели.

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,