Статьи

Како да направите табла со свои раце

Скриени плочи што ги поврзуваме, можеби, само со училиштето. Сепак, модерните дизајнери велат: се повеќе и повеќе луѓе решаваат да вклучат површина од шкрилци во внатрешноста на стан, куќа или кафе. Денешните авиони се малку слични на стандардните училишни табли - сега тие можат да бидат цели ѕидови или делови од ѕидови, па дури и мали "прозорци" над бирото. Досадни кафени бои се исто така и во минатото - површината на чеша може да биде црна и графит, зелена, па дури и виолетова. Покрај тоа, може да има и магнетни својства!

Сликарска боја

Производителите произведуваат скелетни бои во две основни форми: во форма на обични лименки / корпи со течна боја за работа со четка или ролери, и во форма на аеросолни конзерви. Главните и основните својства на боевите од скелетот се дека тие се целосно отпорни на влага и абразија по сушењето, а на исушениот слој од таква боја тие содржат одлични белешки со креда. Бои од шкрилец се прават на база на вода, не се токсични и лесни за употреба, брзо се сушат и подолго време служат како површина за снимање. Како по правило, овие бои се користат само во затворен простор, бидејќи негативно ги толерираат негативните температури. Слика (графит) боја во тегла Marabu tafel создава мазна површина со различни нијанси. Можете да насликате на 3-4 слоја и суви бои со креда, специјални маркери, да ги избришете снимките со влажна крпа или сунѓер. Бојата е подготвена за употреба - нејзиниот волумен е доволен за околу 0,5 кв.м. површина, што е еквивалентно на една мала чеша.

Скриени плочи што ги поврзуваме, можеби, само со училиштето

Боја во аеросоли Krylon Chalk Board и Рѓа-Олеум исто така имаат неколку темни нијанси и се прилагодени на сите рамни површини, вертикални (ѕидови, столбови и плочки) и хоризонтални (детски маси, тениски маси). Во просек, спреј за боја со креда одбор може да биде 1,5 квадратни метри. површина. Производителите препорачуваат нанесување на боја во најмалку два слоја.

Изработка на плоча со сирени со свои раце

Бидејќи боевите од шкрилци се продаваат подготвени за употреба, сè што е потребно е самата боја, алатката за цртање и подготвената рамнина. Бојата од шкрилец добро се вклопува на гипс, дрво, метал, drywall, бетон и малтер, како и стакло и керамика. Пред да се наслика површината мора да се подготви: чиста од нечистотија и маст, стари слоеви на боја, добро да се исуши. Бојата мора темелно да се измеша (спреј - добро се промешува околу една минута). Нежно нанесете ја бојата на површината, сушејќи го секој слој. Оптималниот број на потребни слоеви е од 2 до 4, во зависност од производителот. Запомнете дека бојата на листот е предмет на корекција само во суровата форма - тогаш станува целосно отпорна на вода.

Запомнете дека бојата на листот е предмет на корекција само во суровата форма - тогаш станува целосно отпорна на вода

Можете да направите не само табла за снимки, но исто така и магнетна табла во исто време. За да го направите ова, пред да ја нанесете бојата на чеша, подигнете ја саканата рамнина со посебен магнетски прајмер (друго име е железен прајмер). Се разбира, таквата површина нема да привлече тешки метални предмети, туку за сувенирните магнети и магнети за канцелариски плочи ќе биде сосема доволна. Магнетниот основен премаз се нанесува на површината како основа, и ја обојува сликата како покрив. По сушењето, површината е подготвена за употреба. Можете да ја одделите површината на шкрилецот од остатокот од ѕидот со декоративни дрвени или пластични ребра, да поставите капацитет за креда, маркери и гуми за сушење под или во близина на таблата. Под одборот може да лепи малку испакнати плочи или олук - така што ќе се реши квасецот на правот, а не на подот или десктопот. Во детската соба до чеша, на младите уметници ќе им треба кука или пешкир за да ги избришат рацете од креда. На површината, можете да испратите поединечни светилки за да станете акцент на внатрешноста во мракот.

Чешачот е подготвен. Од време на време може да се исчисти со мека ткаенина и со вода за сапуница. Во случај на механичко оштетување, површината може да се поправи со примена на еден или два дополнителни слоја на бои. Производителите тврдат дека површината на шкрилецот тивко одржува пет илјади циклуси на цртање / бришење без губење на својствата. Стекнете креда, магнети и започнете со снимање и цртање што сакате!

Посетителите на оваа страница се најчесто избрани во онлајн продавницата:

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,