Статьи

Како да поврзете мегафон модем со андроид телефон. Поврзување на USB модем со телефон или паметен телефон

 1. Поврзување на 3G модем со паметен телефон
 2. Потребна опрема
 3. Поставување на модем
 4. Поставување на паметни телефони

Многу корисници на паметни телефони честопати треба да одат преку Интернет. Сепак, се случува 3G модулот на телефонот да даде грешка и не дозволува користење на глобалната мрежа. Исто така, на многу паметни телефони им недостасува 3G, но тоа не значи дека корисниците на таквите уреди не се во можност да пристапат на Интернет. Проблемот може да се реши со помош на специјален модем што треба да се поврзе со паметниот телефон. Размислете како да го направите ова.

Поврзување на 3G модем со паметен телефон

Поврзувањето на 3G модем со телефонот е прилично едноставно. Сепак, треба да се напомене дека често уредот може да се дефинира како флеш-уред.

Со цел вашиот паметен телефон да го одреди модемот 3G, треба да ги направите следниве чекори, имено:

 1. Преземете ја алатката HyperTerminal.
 2. Инсталирајте го на вашиот компјутер.
 3. Пронајдете го менаџерот на уредот и пронајдете го вашиот модем меѓу инсталираните уреди.
 4. Кликнете на името на уредот со десното копче на глувчето и одете на менито "Карактеристики".
 5. Во ова мени ќе најдете информации за бројот и брзината на портата. Willе треба да бидат препишани, а потоа да се внесат во алатката HyperTerminal.
 6. Извршете ја алатката и внесете кое било име за врска.
 7. Сега треба да ги внесете податоците што сте ги снимиле.
 8. После тоа, ќе ја видите командната линија во која ќе треба да ја внесете командата "AT1". Командната линија може да не се појави веднаш, почекајте да се појави. Ова може да трае околу десет секунди.
 9. Следно, кликнете на "OK" и внесете ја командата "AT ^ U2DIAG = 0".
 10. Почекајте одговорот дека внесената команда е точна, кликнете на „OK“ и исклучете го модемот.
 11. Ако нема 3G модул на вашиот паметен телефон, преземете ја апликацијата PPP Widget.
 12. Стартувајте ја и внесете ги податоците на мобилната мрежа, која е на веб-страницата на вашиот мобилен оператор.

Сега можете да поврзете 3G модем и да го користите за пристап до глобалната мрежа. Како што можете да видите, задачата е многу полесна за решавање отколку што може да изгледа на прв поглед. И, за да дознаете повеќе за тоа како да го конфигурирате Интернет на вашиот телефон, треба да ги прочитате овие написи.

Мобилните технологии не застануваат, гаџетите стануваат застарени, а потребите на мрежните корисници за брза размена на податоци растат. Што ако телефонот не поддржува современи комуникациски стандарди? Купете нов или прифатите заостанување од напредокот? Излегува дека преку преносен комуникациски уред може да пристапите до мрежата не само од компјутер. Размислете како поврзете го модемот со USB до паметен телефон Андроид.

Задачата не е толку едноставна како што изгледа на прв поглед. Може да се појават следниве грешки:

 1. Во поставките на уредот со Android нема ставка „Мобилни мрежи“. Треба да пребарувате други верзии на фирмверот, во спротивно нема да можете да го поврзете модемот.
 2. Нема доволно моќ. Како опција - користете со целосно наполнета батерија, купете подобар кабел или USB-центар со надворешна моќност.

Потребна опрема

Може ли да го поврзам модемот со телефонот без да купувам дополнителна опрема ? Само ако уредот има USB конектор. Ова е повеќе типично за таблети. Во други случаи, ќе мора да купите адаптер од USB до вашиот телефонски конектор. Покрај тоа, ова не треба да биде обичен кабел, туку ОТГ т.н. адаптер за домаќинот. Тој е дизајниран специјално за надворешни уреди, а не само спарување на мобилен телефон со компјутер.


Исто така, треба да го набавите самиот USB модем, кој се состои од комуникациски модул (3G или побрз 4G) и флеш-уред што содржи поставки за конекција.

Поставување на модем

Пред да кажеме како да го поврзете USB-модемот со телефонот, ајде да погледнеме во поставување на самиот режим на модемот. Ако тоа не е сторено, тој ќе биде препознаен од системот Андроид едноставно како медиум за складирање.

За телефоните Huawei и ZTE, задачата е поедноставна, за нив е развиена посебна. софтвер . Доволно е да го стартувате и да го ставите потребниот крлеж. За сите други телефони треба да го сторите следново:


Пред-конфигурацијата е завршена, сега одете на тоа како да се поврзете со телефонот со Android 3G модем .

ВАНО Ако сакате да го користите уредот на компјутер, тогаш треба да ги вратите изменетите поставувања назад. Повторете ги сите чекори од инструкцијата, но внесете ја следната команда во терминалот: AT ^ U2DIAG = 255.

Поставување на паметни телефони

По претходна подготовка, можете да поставите паметен телефон со Android.


По претходна подготовка, можете да поставите паметен телефон со Android

Ако сите точки беа успешни, тогаш беше можно да се поврзе модем со паметен телефон. Сепак, производителите на мобилни уреди не се задоволни од ситуацијата кога, наместо да купуваат поскап и модерен гаџет, открива потенцијален потрошувач

Што ако телефонот не поддржува современи комуникациски стандарди?
Купете нов или прифатите заостанување од напредокот?

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,