Статьи

Таблетот не открива флеш меморија. Како да "направи пријатели" Андроид таблет со USB флеш диск. Како функционира

 1. Зошто таблетот не го гледа флеш-драјвот за microSD?
 2. Зошто таблетот не гледа USB флеш диск?
 3. Опцијата за увоз не се прикажува
 4. Некоја содржина не може да се увезе.
 5. Колку простор имам на површината?
 6. Отстранливи опции за складирање
 7. Стандардни методи за поврзување
 8. Комплетна USB
 9. ОТГ режим
 10. Нестандардни методи за поврзување
 11. USB домаќин е лесен
 12. Сите видови адаптери
 13. Софтверски бариери
 14. Заеднички проблеми
 15. Софтверски проблеми

Модерен таблет компјутер - машини, кои се опремени со функција на препознавање на флеш драјвови

Модерен таблет компјутер - "машини", кои се опремени со функција на препознавање на флеш драјвови. Ако таблетот нема способност директна врска , мора да користат специјален OTG кабел. Сепак, првата и втората опција не се секогаш ефикасни, бидејќи техниката не го препознава погонот. Неопходно е да дознаете зошто таблетот не го гледа флеш-уредот, а потоа обидете се сами да го решите проблемот.

Информациите за преземање можете да ги најдете на задната страна производ пакет. Можете лесно да ги видите сите фотографии во една папка, но не треба да ги барате во различни папки со фотографии. За да освежите, кликнете "Вчитај" во горното мени. Досадно, како што изгледа, може да се коригира. Еве некои од најефикасните решенија за вас. Можеби нема да морате да ги испробате. Само работа од врвот до дното, додека не најде дека работи за вас.

Можеби сакате да го обновите или да го купите. Неговата цела архитектура е дизајнирана да поддржува мала, лесна батерија. Мали троши околу 45 MW електрична енергија. Тестирањето на различни дискови е единствениот начин да се види што работи и што не функционира. Изберете "Properties" во контекстното мени.

Зошто таблетот не го гледа флеш-драјвот за microSD?

Ако, кога го поврзувате таков диск, техничарот одбива да го види, тогаш:

 • Обрни внимание на чистотата и интегритетот на контактите на самиот адаптер. При надворешен преглед не треба да има знаци на корозија, странски подмножества, траги од вода и маснотии. Ако има постоечка течност или знаци на оксидација, нежно избришете со сува крпа за да отстраните туѓа материја.
 • Проверете ја мемориската картичка. Корисникот ќе мора да разбере дали има цела картичка. Дури и мали дефекти и дефекти може да предизвикаат уредот да не ги извршува своите функции.
 • Читачот на картички исто така може да предизвика таблетот да одбие да го види флеш-уредот. Таков читач е создаден за да се олесни синхронизацијата на два уреди - картичка и таблета. Ако таблетот нема возачи за работа со читателот или дополнителен уред За да ја синхронизирате погрешната, обидите да го видите флеш уредот ќе бидат неефикасни. Доста е да се инсталира софтвер да се направи тоа работа.
 • Микро SDHC SDXC картичката, која е понудена во многу продавници, не е секогаш компатибилна за работа со таблети, особено кинески оние кои се евтини.
 • Проблемот може да лежи во кабелот, кој мора да е непроменет, без пукнатини, дефекти, набори.

Зошто таблетот не гледа USB флеш диск?

Ова е попопуларна опција, која таблетата не може да ја види во некои случаи:

Опцијата за увоз не се прикажува

Ова не е само нелегално, туку и ја ослободува гаранцијата на уредот. Се состои од два посебни конектори. Двата конектори имаат 30-пински конектор на другиот крај. Ако табот Увези не се прикажува, следете ги овие чекори: За повеќе информации, консултирајте се со упатството за вашиот дигитален фотоапарат.

Некоја содржина не може да се увезе.

Некои производи може да не се достапни во вашата земја или регион.

Колку простор имам на површината?

За да дознаете колку простор на дискот имате на површината. Изгледа како екстра хард диск , достапни од било кој уред што го користите.

Отстранливи опции за складирање

За да отворите датотеки од надворешен уред. Сепак, пред да одите во продавница, треба да обрнете внимание на некои детали што може да бидат важни.

 • USB-магистралата има ниско ниво на напон. Ова е вина на производителите кои се обидуваат да заштедат пари, но ништо не може да се направи тука - мора да барате уште еден диск.
 • Многу уреди немаат функција на известување за врската, бидејќи уредот може да се синхронизира, а корисникот дури и не погоди за тоа. Можете да проверите присуство / отсуство на флеш диск во менаџерот на датотеки.

Таблет компјутерите се многу ограничени внатрешна меморија . Плус, повеќето од нив се намерно одбиени microSD меморија . Од ова следува дека многу корисници, повеќе од еднаш, се прашуваа, но како можам да поврзам USB флеш диск со таблетот?

Стандардни методи за поврзување

Сите се соочија со фактот дека треба брзо да ги копираме датотеките или да ги преместите потребните документи, бидејќи таблетот се повеќе се пробива во нашиот секојдневен живот. Тешко е да се замисли модерна личност без гаџети со екран на допир, бидејќи тоа е:

 • Практично и практично;
 • При рака е секогаш се што ви треба за извршување на секојдневните задачи;
 • Мобилен, минималната тежина и димензии на целта на секој производител.

Комплетна USB

Некои допир уреди опремен со USB-конектор со целосен големина кој овозможува слободно поврзување на сите периферни уреди. На сликата подолу, можете да го видите таблетот Gigabyte оперативен систем Windows 7.

USB конектор

Линијата на таблети од Microsoft - Surface, исто така, е опремена со посебна USB порта . Патем, многу трансформатори кои доаѓаат со докинг станица исто така се опремени со функционален конектор. Ако таблетот не гледа флеш-уред, тогаш има само три можни опции:


 • Механичко оштетување на самиот пристаниште;
 • Возачите не беа правилно инсталирани, во случај на Windows;
 • Флеш картичката падна во занемареност.

ОТГ режим

Многу корисна технологија која, за среќа, е поддржана од многу уреди. Ви овозможува да исклучите "танцување со бубен" за време на обидите за поврзување на надворешен USB флеш диск со gadget. Таквата мала низа ќе ви овозможи да ги синхронизирате двата уреди за размена на податоци без никакви проблеми.


Цената на таков адаптер не е многу висока, па секој сопственик може да купи и да се обиде. Можете да ја проверите достапноста на OTG режимот на вашиот уред на два начина:

Ако таблетот не го види флеш уредот, за жал, треба да се препознае дека производителот одлучи, поради свои причини, да го лиши gadget од оваа способност.

Нестандардни методи за поврзување

За среќа, сопствениците таблет компјутери , методите за поврзување на надворешни флеш-картички не се ограничени на горенаведените методи. Ова ви овозможува да потрошите доста време: сепак конфигурирајте го уредот.

USB домаќин е лесен

Овој метод е погоден за оние сопственици кои се соочуваат со проблемот на непридржување на режимот OTG со gadget. Нејзината суштина лежи во фактот дека USB-конекторот, овој тип, користи двонасочно напојување: од таблетот и кон него. Поради ова коло, надворешниот уред е напојуван и уредот го препознава.


Двоглавен кабел

За да создадете свој синџир, мора да купите кабел, како на сликата. Микро-USB се поврзува со притурката, USB лево преку адаптерот е поврзан со електричната мрежа, а десното е вметната флеш-уред.


Микро-USB се поврзува со притурката, USB лево преку адаптерот е поврзан со електричната мрежа, а десното е вметната флеш-уред

Можете да го користите USB Hub наместо кабелот, но сепак главниот услов за работа на овој метод е напојувањето на надворешниот уред. Ако сеуште се прашувате како да поврзете флеш уред со таблетот, тогаш следните методи се за вас.

Патем, на таков едноставен начин можете дури и да се поврзете хард дискови или игра со џојстици.

Сите видови адаптери

Некои производители, на пример, Samsung категорично одбиваат да користат стандарден микро-USB во нивните уреди. Наместо тоа, тие произведуваат таблети со сопственички конектори, што предизвикува многу непријатности за сопствениците.


Впрочем, цената на таквите мали адаптери е доста висока и производителот има добар приход. Корисниците, пак, мора да страдаат во потрага по адаптери на Интернет.


Адаптер за Asus

Asus, како прогенитор на линијата на трансформаторот, исто така е принуден да користи нестандарден приклучок за напојување.

Софтверски бариери

Таблетот не ја гледа мемориската картичка дури и по извршените манипулации - сериозно треба да размислите за бариерите на софтверот. Една од овие бариери може да биде неможноста на вградениот проводник да ги препознае поврзаните надворешни мемориски уреди. Ова може да се должи на софтверско блокирање или вообичаено совпаѓање на околностите.


Детекција на USB уреди

StickMount е бесплатна апликација кој, за жал, работи само со претходно инсталирани root-права. Но, во исто време, тоа е практично во 99% од случаите што ви овозможува да поставите флеш диск за работа. Дополнително, треба да се инсталира некој менаџер на датотеки, на пример, ES Explorer.


Дополнително, треба да се инсталира некој менаџер на датотеки, на пример, ES Explorer

Поставување на флеш уред

По инсталирањето на апликациите, ние го поврзуваме флеш-уредот со таблетот и му даваме на утилистот пристап до правата на root: неколку секунди и се создава посебна папка за флеш-картичката.

Можете да користите платени програми кои се заостри специфични модели уреди


Можете да користите платени програми кои се заостри  специфични модели  уреди

Структура на датотеки

Сега, откако дојдовте преку инсталираниот истражувач, можете да пристапите до датотеките како што е прикажано погоре на сликата.

Заеднички проблеми

Како што веќе се најде, проблеми поврзани надворешни дискови меморија на таблетот, може да биде физички и софтвер. Ако првата опција, на пример:

 • Прекинување на флеш картичка;
 • Оштетување на USB-OTG кабелот;
 • Сплит микро USB приклучок.


Прекинување на флеш картичка;  Оштетување на USB-OTG кабелот;  Сплит микро USB приклучок

Во овој случај, ќе ви треба физичка интервенција: замена или поправка, за секој случај ваш избор. Како по правило, USB флеш-драјвот е многу тешко да се врати, кабелот е полесно да се купи нов, а конекторот треба да се пренесе во услугата еден за замена.

Софтверски проблеми

Некои корисници веруваат дека со вметнување на флеш-картичка во уредот и веднаш можете да работите со него, ова правило е погрешно. Прво на сите, уредот мора да биде форматиран во FAT32, бидејќи Android обработува податоци многу конкретно.


Исто така, треба да ја проверите максимално дозволената големина на дискот што може да биде поддржана од уредот. Во овој случај, само користење на помалку просторни флеш-дискови ќе помогне. Проблемот може да лежи во ниската верзија на оперативниот систем Android, каде што нема модули за работа со надворешни уреди.

Детално видео упатство

Зошто таблетот не го гледа флеш-драјвот за microSD?
Зошто таблетот не гледа USB флеш диск?
Колку простор имам на површината?
Зошто таблетот не го гледа флеш-драјвот за microSD?
Зошто таблетот не гледа USB флеш диск?
Колку простор имам на површината?
Од ова следува дека многу корисници, повеќе од еднаш, се прашуваа, но како можам да поврзам USB флеш диск со таблетот?

Новости

Арт-терапия в педагогике
Ещё в 1927 году германский психиатр А. Кронфельдом смог обосновать необходимость тесноватого взаимодействия психотерапии и педагогики. Свои идеи он выложил в научной статье “Психогогика, или  Психотерапевтическое

Автозапчасти mercedes-benz
С каждым годом растет количество игроков на автомобильном рынке. Японцы, корейцы, китайцы уже становятся законодателями мод на наших дорогах. Но многим автомобилистам по прежнему дороги мерседесы и форды,

Поставки насосного оборудования
Москва, 20 сентября. /ТАСС/. АО "ОКБМ Африкантов" (заходит в машиностроительный дивизион Росатома - "Атомэнергомаш") прошло аудиторскую проверку на готовность к поставке оборудования для нужд "Газпрома",

Купить iPhone 5s
21 марта 2016 года Apple представила усовершенствованную версию пользующегося популярностью телефона купить iPhone 5s — iPhone SE. «В 2-ух словах» разницу меж ними обычно обрисовывают так: снаружи новинка

Массовка для сьемок киев
Приглашаем поучаствовать в увлекательном проекте парней и дам от 16 до 55 лет готовых провести на съемочной площадке оба денька! Оплата настоящая потому что массовка первого плана(вероятны высказывания)Заявки

50 дней хостинга в подарок
Замечательный хостинг, подходит для тех, у кого несколько сайтов, например у нас 5 сайтов и стоимость всего 299 р/месяц. Для тех, у кого один сайт, вообще цена 99 р/месяц. Мне кажется, дешевле уже просто

Купить осаго
Реальным даю согласие ООО «Сравни.ру», место нахождения: 109544, г. Москва, бульвар Энтузиастов, дом 2, 26 этаж, на обработку моих индивидуальных

Создание сайтов
Свой веб-сайт сегодня не роскошь, а средство продвижения продуктов и услуг! Юзеры веба временами заходят на разные веб-сайты, читают, изучают и рассматривают их. Так почему бы эти веб-сайты не будут вашими.

Лодочные моторы в Тольятти
Новый лодочный мотор нуждается в правильной обкатке. Это условие касается и мотора марки “Ветерок” казанского завода и титулованого “Меркурия”, американо-японского производства. От того как лодочный мотор

Заказать Блиц-проект интерьеров любой степени сложности в любом регионе
Настал тот самый страшны момент - необходимость делать ремонт. Жена настаивает категорически. С чего ремонт начинается? С выбора "чего хочу". Как я задолбался кататься по магазинам: Леруа, Очаг, Куприян,